Appels

In onze boomgaard hebben we van de volgende soorten minimaal 1 boom

Belchard

Belle Fille de l’Indre

Benoni
Oorsprong: Dedham, Massachusetts, United States,  1830
Bloei:groep 3 en zelf-bestuivend
Fruit: vroeg zomer rijp

Bramley Seedling
De eerste Bramley’s Seedling-boom groeide uit de pitten geplant door Mary Ann Brailsford toen ze een jong meisje was in Southwell, Nottinghamshire, VK in 1809. De boom in de tuin was een lokale slager, Matthew Bramley in 1846. In 1856 vroeg een plaatselijke kweker, Henry Merryweather, of hij de stekken van de boom kon nemen en de appels mocht verkopen. Bramley was het ermee eens, maar stond erop dat de appels zijn naam zouden dragen.
Op 31 oktober 1862 werd de eerste geregistreerde verkoop van Bramley genoteerd in de boeken van Merryweather. Hij verkocht “drie Bramley-appels aan Mr. Geo Cooper van Upton Hall”. Op 6 december 1876 werd de Bramley zeer geprezen tijdens de Fruit Committee-tentoonstelling van de Royal Horticultural Society.
In 1900 is de originele boom omvgewaaid tijdens hevige stormen; hij overleefde dit en draagt ​​nog steeds vrucht, twee eeuwen nadat het was geplant. In 2016 werd echter gerapporteerd dat de boom leed aan een schimmelinfectie en mogelijk sterft. De variëteit is de belangrijkste kookappel in Engeland en Wales, met 21,68 km², 95% van de totale culinaire appelboomgaarden in 2007.
De Bramley is bijna uitsluitend een Britse variëteit; Hij wordt echter ook gekweekt door een paar Amerikaanse boerderijen  en is te vinden in Nederland, Canada, Australië  en Japan.
De stad Southwell organiseert vele feesten van de Bramley Apple inclusief het Bramley Apple Festival in oktober. De Bramley Apple Inn bevindt zich op slechts een paar deuren van de oorspronkelijke appelboom , die wordt beschouwd als een waardevol bezit van de stad.

Dubbele Bellefleur

Gala (1920-New Zeeland)

Gloster
Oorsprong: Duitsland  1969
Een appel die ook goed te gebruiken is als tussen stam vanwege de goede vergroeiing. Een appel die ook geschikt is voor cider.
Gloster

Groninger Kroon

Jonagold (1943 -USA)
Oorsprong: New York, United States, 1943
Bloei midden-laat groep: 4
Zelfbestuivend

Kandy Zoet
Oude appel al genoemd door Johann Hermann Knoop (1758). Kleine appel veel gebruikt als appel om te drogen voor gebruik in de winter. Drogen vond in vroegere jaren veelal plaats op bakkersovens. De gedroogde appels kunnen jaren, mits goed afgesloten, jaren bewaard worden en worden na het weken in water gekookt gegeten.

Karmijn de Sonnaville

Notaris Appel

Melrose
Oorsprong: United States  1944
Alias Ohio state apple
Bloei: Midden seizoen groep: 3

Red Delicious

Reine de Reinette (1770 -Nederland)

Reinette de Brive

Reinette Gris de Canada
Bloei midden-laat groep 4
Niet zelf bestuivend

Onze website over ons leven in les Martys